Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Detour

27.04.2023.

Zadnja izmjena 09:11

Autor: Robert Urlić

Detour - Master Blaster

Detour - Master Blaster

Foto: Yellow Yuri / -

Grupa Detour jedan je od onih tzv. radio friendly bendova čije će te pjesme vrlo često i vrlo rado čuti u radijskom eteru i to rekli bi koliko one novije toliko i brojne stare s do sada objavljenih pet albuma. Mjesec, Daleko, Plešem sama, Zaljubila sam se, Tvoje lice se promijenilo, Nekad je bilo bolje, Master Blaster samo su najpoznatije uspješnice benda , a zasluge za njih idu Nenadu Borgudanu, autoru i prvom čovjeku ovog sastava. 

Detour su se na sceni pojavili 2006. i u ovih gotovo dva desetljeća postali su jedan od standarda domaće pop mainstream scene. Iako su prvi singl za novi album objavili još u lipnju 2020. , na šesto studijsko izdanje čekali smo evo do sada iako je bend od tada do danas objavljivao nove pjesme tj. singlove, njih čak sedam. Novi album Detoura zove se „Master blaster“ po pjesmi s kojom su nastupili na ovogodišnjoj Dori, a njegov izlazak i skorašnja koncertna promocija bili su dovoljan razlog da u današnjoj emisiji S domaće pop i rock scene ugostim Nenada Borgudana.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 27. travnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Nenad Borgudan i Robert Urlić

Nenad Borgudan i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici