Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Matija Cvek

08.06.2023.

09:00

Autor: Robert Urlić

Matija Cvek

Matija Cvek

Foto: Lana Slivar Dominić / HINA

Iako nastupa od svoje sedamnaeste, posljednjih nekoliko godina svoj je glazbeni put gradio polako i promišljeno i sve je polako počelo dolaziti na naplatu. Kvalitetu ali i predani rad i upornost prepoznala je i publika, kolege i struka i svaka nova pjesma koju je objavljivao donosila je potvrdu da imamo glazbenika koji ne želi iskoristi trenutak, već biti dio nečega dulje vrijeme. Nakon tri godine predanog rada 2021. ispunio je svoj prvi san, objavio album „Izbirljivo i slučajno“, a priču oko njega zaokružio je godinu kasnije u Osijeku osvojivši dvije nagrade Porin. Naravno čitavo to vrijeme redali su se koncerti, gostovanja, pozivi na suradnju, od kojih je mnoge i udovoljio, album s Big Bandom Bjelovar, a krajem prošle godine i njegov najveći koncert u relativno kratkoj glazbenoj karijeri.

 I ova prva polovina 2023. bila mu je vrlo uspješna, osim brojnih koncerata stigao je i Porin za pjesmu godine "Trebaš li me" koju je otpjevao uz Eni Jurišić, predstavio je novu pjesmu „Kraj Save“, najavio da radi na novom albumu "Vile se ovdje igraju" koji će izaći na jesen, a prije ljetnih mjeseci koji će mu donijeti pregršt zabave i posla, dakle koncerata, ovih je dana objavio i koncertni album sa spomenutog nastupa u zagrebačkom Domu sportova iz prosinca prošle godine. On je naravno Matija Cvek i sve nabrojeno uz novi album bili su dovoljni razlozi da ga ugostim u današnjoj emisiji S DOMAĆE POP I ROCK SCENE.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 8. lipnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Matija Cvek i Robert Urlić

Matija Cvek i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici