Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Mile Kekin

11.05.2023.

09:00

Autor: Robert Urlić

Mile Kekin

Mile Kekin

Foto: Valerio Baranović / -

Današnjeg gosta možda i ne treba posebno predstavljati, no ipak evo nekoliko crtica iz njegove biografije. On je profesor njemačkog i engleskog jezika, ponekad i glumac, no prije svega je glazbenik, autor, pjevač i donedavno vođa jednog od ponajboljih hrvatskih rock bendova Hladnog Piva. Kako je Pivo , nakon prošlogodišnje turneje, uzelo jednu veliku i dugu stanku Mile Kekin se okrenuo solo karijeri, a iako je i do sada objavio dva samostalna izdanja „U dva oka“ – 2001. i „Kuću bez krova“ – 2018., obzirom na okolnosti s velikim se nestrpljenjem očekivao njegov novi album „Nježno đonom“ koji je objavljen prošloga petka, peti petog prije pet popodne.


 

 Novi album Mile je najavio pjesmom „Mala“ za koju je izdana i istoimena slikovnica, a nakon nje uslijedio je i singl „Ratnik svjetla“. Sam album zamišljen je kao skup pjesama uz koje čovjek može zapjevati, zaplesati, nasmijati se, ali i zamisliti nad samim sobom. Nastao u razdoblju od 2020. do 2023. godine koje su cijeli svijet obilježile pandemijom, skoro dvogodišnjom sviračkom stankom te potresima, privatnim, poslovnim i doslovnim, Mile Kekin album opisuje kao poletniji, optimističniji i vrckaviji od vremena u kojem je nastao. Što nam još ima reći o novom albumu, novim pjesmama doznat ćemo u  emisiji S domaće pop i rock scene.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 11. svibnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Mile Kekin i Robert Urlić

Mile Kekin i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici