Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Rokambol

05.04.2023.

10:54

Autor: Robert Urlić

Rokambol

Rokambol

Foto: Anita Celić Cella / -

   Rokambol je kantautorski project glumca Nikše Marinovića koji se poslije angažmana u pop bendu “Batida” u kojem je djelovao kao autor, gitarista i pjevač još prije desetak godina odlučio na solo glazbenu karijeru . 2013. godine snima prvi solo-album “Zajedno” koji donosi 10 žanrovski vrlo raznolikih songova u rasponu od bossa nove,šansone,pa sve do psihodelije i electro-popa, a 2019. snima i svoj drugi album pod nazivom “Sam” koji je bio na određeni način čista suprotnost prvijencu . Pred nam je sada i treće Rokambolovo studijsko izdanje “Paraliza”.  

Pjesme za Nikšin novi album napisane su i snimljene u vrijeme lockdowna i on na određeni način predstavlja otklon od onoga što je Nikša radio do sada. Album je rađen u studiju “Šećer” pod producentskom palicom Hrvoja Klemenčića i Roka Crnića iz grupe Porto Morto, a njihova razigranost i sinergija donijeli su Rokambolu jedan sasvim novi i drugačiji zvuk, devet pjesama pravog suvremenog popa rekli bi čak na tragu Porta Morta , što obzirom na veliku ulogu Kleme i Roka i nije neko iznenađenje. 


Kako sve to zvuči slušamo u današnjoj emisiji S domaće pop I rock scene , a o “Paralizi” nam naravno priča njen glavni protagonist Nikša Marinović Rokambol.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 6. travnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Rokambol i Robert Urlić

Rokambol i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici