Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - zimizelen

12.04.2023.

13:00

Autor: Robert Urlić

Zimizelen

Zimizelen

Foto: Chiara Vladilo / -

Gost Roberta Urlića u idućoj emisiji "S domaće pop i rock scene" je Vinko Ergotić, glazbenik i kantautor koji se na sceni pojavio 2007. godine s bendom Heroina. Nekoliko godina nakon toga uslijedio je novi projekt Nellcote, alternativni bend koji nam je donio mješavinu indie folka, bluesa i psihodeličnog rocka. Nakon što je s grupom Nellcote objavio EP „Surrender“ (2017.) i album „Disturbance in a Quiet Summer Night“ (2019.), već 2020. Vinko se okreće svom novom projektu koji naziva „zimizelen“.

 Ovaj novi projekt Vinku donosi i najveći zaokret u dosadašnjoj karijeri ,prvenstveno jer sada piše pjesme na hrvatskom jeziku. Nakon singlova “Fantastično” i "Zamisli" te suradnje s Mary May na pjesmi "Likovi bez lica", zimizelen predstavlja debitantski album "San na uzici".


Ideja za isti nastala je paralelno s prvom snimljenom pjesmom, prije otprilike dvije godine, a svjetlo dana simbolično je ugledao na prvi dan proljeća. "San na uzici" broji deset pjesama, uključujući i novi singl "Iza zavjesa", uz koji ćemo i započeti današnju emisiju "S domaće pop i rock scene" i druženje s „zimizelenim“ Vinkom Ergotićem.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 13. travnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

zimizelen i Robert Urlić

zimizelen i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici