Hrvatski radio

Prvi program

Bajkovita zima Ane Horvat

21.12.2021.

13:55

Autor: HRT

Bajkovita zima Ane Horvat plakat

Bajkovita zima Ane Horvat plakat

Foto: Ana Horvat / HRT

Projekt Otkrivamo mlade talente slavi 20. rođendan mjesec dana ranije izložbom likovnih i literarnih radova Ane Horvat, učenice 4. razreda OŠ Ive Andrića u Zagrebu.

Za svoja likovna ostvarenja Ana je dobila niz međunarodnih nagrada i priznanja, u posljednje tri godine nagrađivana je nagradom "Mladi lav" za strip, ima svoju stalnu rubriku "Comics Land" u ruskom literarnom časopisu "Čarobna daska", piše bajke na hrvatskom i ruskom jeziku, i naravno, sama ih ilustrira. U posljednje vrijeme bavi se digitalnim slikanjem i animacijom kratkih crtića, raznih animiranih projekata te stvara clip art na računalu. Teško je izdvojiti u čemu je Ana najbolja, činjenica je da njezina izložba Bajkovita zima prenosi snažnu čaroliju na ljude i izložbeni prostor knjižnice, zato dođite na izložbu u živo jer tako čarolija bolje i duže djeluje. Poput njezine predivne Kraljice Zime koja, pretpostavljamo, vlada u nekoj ruskoj bajci, čast nam je najaviti početak vladavine, odnosno kraljevstva Anine kreativnosti u prostoru knjižnice od 15.12.2021. do 31.01.2022., a do tada pročitajte Anine bajke i priče, pogledajte galeriju slika i uživajte virtualno! Preuzmi plakat pozivnicu! Poslušajte Anu Horvat u emisiji HR 1 - Čičak, 21.12.2021.

Likovni radovi: Bajkovita zima

Literarni radovi: Božićne priče, bajke i slike (2019/2021)

Bajka iz svemira: Čarobna Dugina Ptica

Ana Horvat vam svima želi: Sretan Božić - Flip Anim animacija, 2021., samostalan rad


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Čičak

Što se zbiva, gdje se tko skriva, tko je u školama najbolji, o čemu se ovih dana naveliko govori... Kad se naš Čičak za nešto zalijepi, nitko mu se ne može sakriti. Mozaična emisija za stariju osnovnoškolsku dob.

Poslušajte u Slušaonici