Hrvatski radio

Prvi program

Jesu li mladi generacija koja dolazi, odlazi ili?

07.12.2021.

02:48

Autor: Hrvatski radio

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Kako poboljšati položaj mladih u društvu, ali i koje su njihove potrebe, analizira se kroz projekt "Mreža za aktivaciju mladih". 

Pružanje prilika mladima da rade godinama se javlja kao gorući problem, a koliko se efikasno rješava opisuje izjava Danijele Romić, istraživačice na projektu i više predavačice s Veleučilišta "Lavoslav Ružićka" u Vukovaru.

"Mladi se uvijek stavljaju pod ministarstvo koje ima najduži naziv, a najmanje novaca."

Danijela Romić

U emisiji Izvan okvira donosimo reportažu s nedavno održane nacionalne konferencije u Samoboru pod nazivom "Mladi - generacija koja dolazi". 


O čemu se još raspravljalo na ovoj velikoj trodnevnoj konferenciji i jesu li mladi generacija koja dolazi, odlazi ili je konačno došlo vrijeme da shvatimo kako su mladi generacija koja je ovdje sada - otkrivamo u emisiji. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izvan okvira

Što je cjeloživotno obrazovanje, kako naučiti djecu i mlade životu i koji su problemi učenika, studenata, profesora i znanstvenika govori emisija o obrazovnoj politici, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju - Izvan okvira.

Poslušajte u Slušaonici