Hrvatski radio

Prvi program

O ljubavi i prijateljstvu u 3.b Osnovne škole Retkovec

14.02.2022.

17:25

Autor: Ivana Sučić

učenici 3.b Osnovne škole Retkovec

učenici 3.b Osnovne škole Retkovec

Foto: Ivana Sučić / Hrvatski radio

Blagdan Svetog Valentina iskoristili smo kao povod za razgovor o ljubavi, iskazivanju emocija i pravom prijateljstvu s učenicima iz zagrebačke Osnovne škole Retkovec.

Srce učiteljice Liljane Kolenković iz Osnovne škole Retkovec puno je ljubavi za njezine učenice i učenike iz 3.b, a naš dolazak u razred potvrdio je kako je ljubav obostrana.

Osim što su nam trećaši otkrili razloge zbog kojih svoju učiteljicu vole beskonačno, priznali su nam koliko su i u koga zaljubljeni te zašto se ponekad boje pokazati svoje emocije.

Ne volim online školu jer onda ne mogu vidjeti svoju simpatiju... Neki dečki se ponašaju kao da su im cure čistačice, a to nije ljubav, ljubav je kad sve radiš zajedno

neke od poruka učenika iz 3.b

U emisiji Izvan okvira poslušajte zašto ljubav treba slaviti svaki dan, kako se ljubav pokazuje, što je pravo prijateljstvo i koliko je važno biti sretan zbog drugih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izvan okvira

Što je cjeloživotno obrazovanje, kako naučiti djecu i mlade životu i koji su problemi učenika, studenata, profesora i znanstvenika govori emisija o obrazovnoj politici, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju - Izvan okvira.

Poslušajte u Slušaonici