Hrvatski radio

Prvi program

Sreća i dobrobit, navike djece i stres u vrijeme Covida

10.02.2022.

12:58

Autor: Blanka Jergović

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / HTV

Više obroka i manje fizičke aktivnosti: Osjećaj dobrobiti i sreće nije u Covidu manji, ali zato je poremetio navike djece 

Pandemija SARS-CoV-2 virusa nije narušila naš osjećaj dobrobiti i sreće. Pokazuje to istraživanje kojega na Institutu Ivo Pilar provodi prof. dr. Ljiljana Kaliterna Lipovčan. Razine osobne dobrobiti i zadovoljstva vratile su se na predpandemijske. Što je još pokazalo posljednje u nizu longitudinalnih istraživanja, kao i to tko se i kako s bolje osjeća i nosi sa sresom, čut ćemo u ovoj emisiji, u kojoj se osvrćemo i na jednu posebnu populaciju: maturante i stes povezan s polaganjem mature u pandemijsko vrijeme. O tome će nam više reći Nives Ćurković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Znanost i društvo

Vrijeme u kojemu živimo postavlja pred nas imperativ istinske, obostrane komunikacije i suradnje znanosti i društva, znanstveno utemeljenog razmišljanja i donošenja odluka, ali i sudjelovanja građana u znanosti i donošenju odluka o znanosti i svim drugim područjima ljudskog djelovanja. Temelj za to je istinita, pravovremena i kvalitetna informacija o znanosti kojoj težimo u ovoj emisiji. .

Poslušajte u Slušaonici