Hrvatski radio

Prvi program

Belgijske vlasti zabranile prosvjed inspiriran konvojima kamiona u Kanadi

14.02.2022.

12:01

Autor: Tihomir Vinković

Na snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles

Na snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles

Foto: Tihomir Vinković / Hrvatski radio

Nakon okršaja prosvjednika protiv epidemioloških mjera i policije u Parizu, pri čemu je uhićeno stotinjak osoba, sudionici takozvanog "Konvoja slobode" napustili su glavni grad Francuske i krenuli prema Bruxellesu. Tamo planiraju doći tijekom dana unatoč upozorenjima da nisu dobrodošli te da će vlasti upotrijebiti silu kako bi spriječile blokadu gradskih prometnica.

Glasnogovornik belgijske policije Regis Kalut ističe kako je na snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles te da je to potpuno zabranjeno.


- Policija će se pobrinuti da se zabrana poštuje, prva faza već je počela i to je nadzor svih glavnih cesta koje vode u Bruxelles. Druga faza bit će kontakt sa svima koji žele ući u Bruxelles kako bi im pojasnili da je to zabranjeno, nadamo se da će to biti dovoljno i da će ljudi poštovati zabranu. Ujedno pozivamo sve da na posao ne dolaze automobilom, ali ako se pravila ne budu poštovala, onda ćemo morati prijeći na represiju i kazne. U kontaktu smo i nizozemskom policijom, a informacije stižu i iz Francuske, izjavio je Kalut.

Galerija
Na snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles, Foto: Tihomir Vinković/Hrvatski radio
Na snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles, Foto: Tihomir Vinković/Hrvatski radioNa snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles, Foto: Tihomir Vinković/Hrvatski radioNa snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles, Foto: Tihomir Vinković/Hrvatski radioNa snazi zabrana za ulazak konvoja u Bruxelles, Foto: Tihomir Vinković/Hrvatski radio

U Bruxellesu sve prati naš Tihomir Vinković. Pogledajte i dio atmosfere u 15:00 u Bruxellesu.

Blokirati Bruxelles za sada prosvjednicima ne uspijeva, javlja naš Tihomir Vinković koji nije izbjegao suzavac, ali se javio uživo u Dnevne novosti. Poslušajte u nastavku.


Javljanje Tihomira Vinkovića iz Bruxellesa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Dnevne novosti

Središnja informativna emisija Hrvatskoga radija, sastavljena od vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravnih reporterskih javljanja o glavnim događajima dana. U Dnevnim novostima možete čuti i opsežnu vremensku prognozu te saznati sve o najvažnijim sportskim temama.

Poslušajte u Slušaonici