Hrvatski radio

Prvi program

USA 1990 - No. 1 hit singles - Part 3

20.01.2022.

13:27

Autor: Hrvatski radio/RobertUrlić

George Michael performing at London 2012

George Michael performing at London 2012

Foto: https://www.flickr.com/photos/rorals/ / -

Koje su pjesme bile najpopularnije, koji singlovi najprodavaniji i naj sviraniji na sjeverno Američkom kontinentu 1990. prisjećamo se već kroz dvije emisije našeg serijala S OBJE STRANE ATLANTIKA ,a danas nam slijedi treći, posljednji dio i preostale od ukupno 26 pjesama koje su te godine osvojile vrh Billboarda.

Kroz protekle dvije emisije  S OBJE STRANE ATLANTIKA  dotakli smo se i svih značajnih događaja koji su se u glazbi dogodili 1990., bitnih albuma koji su te godine objavljeni, a danas se prisjećamo s kojim su pjesmama uz Georga Michaela vrh američke top liste singlova osvojili Tommy Page, Sweet Sensations, Nelson, James Ingram, Sinead O'Connor, Stevie B, Wilson Phillips i Mariah Carey.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S obje strane Atlantika

Emisija se emitira od 2009. godine i u njoj se, uz mnoge zanimljivosti iz povijesti glazbe , prisjećamo hitova koji su kroz desetljeća bilježenja Američke (od 1940.) i Britanske (od 1952.) top liste singlova , osvojili prvo mjesto ljestvice s jedne ili druge strane Atlantika.

Poslušajte u Slušaonici