Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Arsen Dedić kao "Pisac opće prakse" u Kneževu dvoru

14.08.2014.

11:45

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u atriju Kneževa dvora nastupio Arsen Dedić u nastavku festivalskog popratnog programskog ciklusa "Pisci na Igrama".

U sklopu popratnog programa „Pisci na Igrama“ Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog društva pisaca kojem je ovog ljeta podnaslov "Pijesak dokle ti oko seže", pjesnik, skladatelj  i kantautor Arsen Dedić održao je sinoć svoju glazbeno-pjesničku večer pod nazivom „Pisac opće prakse“ uz glasovirsku pratnju Matije Dedića. Pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora Arsen Dedić otpjevao je nekoliko svojih antologijskih šansona i uglazbljenih pjesama drugih pjesnika. Svoj nastup obogatio je kazivanjem izbora iz starijih i novih zbirki pjesama, epigrama pa i aforizama. Među kojima i stihove iz zbirke „Kapi za oči“  za koju je dobio nagradu „Kiklop“ 2013. godine. Nakon koncerta u Kneževu dvoru, u ljetnom kinu Jadran održana je  projekcija dokumentarnog filma „Moj zanat“ o Arsenu Dediću u režiji Mladena Matičevića, koji je u produkciji Hrvatskog filmskog saveza iz Zagreba i Starhilla iz Beograda premijerno prikazan u ožujku ove godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.