Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Božićni koncerti

22.12.2014.

15:28

Autor: Joško Jelavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od 5 tisuća kuna dobrovoljnih priloga prikupljeno je na tradicionalnom božićnom koncertu "Božiću u čast" koji je u organizaciji Općine Orebić, ženske klape Nava i Župnog ureda održan u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću.

Prikupljeni novac namijenjen je za Udrugu roditelje djece s posebnim potrebama Moje sunce Korčula - Pelješac i poslužit će da se i u iduća tri mjeseca osigura rad dva asistenta u nastavi u Dječjem vrtiću u Orebiću. Uz klapu Nava nastupile su i muške klape Geta i Dingač, Mješoviti i Dječji crkveni zbor, dječja klapa Klapica i solistice Frana Čepo i Đurđa Farčić. 

U susret Božiću i Novoj godini i ove su godine učenici Osnovne glazbene škole pri osnovnoj školi u Orebiću održali božićni koncert. Nastupilo je njih 50-tak od ukupno 87-ero polaznika te glazbene škole. Pod paskom svojih nastavnika svirali su na glasoviru, gitari, harmonici, violini, trubi, klarinetu, flauti i udaraljkama. Nastupili su i Komorni sastav, Školski zbor i školska klapa Klapica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.