Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovačka Noć muzeja 2014.

22.01.2014.

16:36

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednjeg petka u siječnju održava se nacionalna manifestacija Noć muzeja koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo a svoje programe i izložbena događanja ponudit će preko dvije stotine muzeja, galerija i raznih institucija u gotovo stotinu gradova.

Tako će se 31. siječnja  Noći muzeja, uz besplatan ulaz, raznovrsnim programima pridružiti i Dubrovački muzeji sa svim svojim odjelima ali i Umjetnička galerija Dubrovnik i Dom Marina Držića. Sedmu godinu za redom Dubrovački muzeji  otvaraju posjetiteljima  svoje izložbene i muzejske prostore sa stalnim postavama  uz radionice i predavanja, stručna vodstva te večernje programe uz raznovrsne sadržaje namijenjene mladima. Stjepan Gradić, stara dubrovačka Nautika, vještina puhanja stakla, glazba renesanse i drugi povodi bit će dijelom Noći muzeja. Kao i prošlih godina  dubrovčani će pohoditi Knežev dvor, Žitnicu Rupe, Revelin, tvrđavu sv. Ivana i Umjetničku galeriju Dubrovnik gdje je retrospektivna izložba Marka Rašice, odnosno galeriju Dulčić Masle Pulitika i atelier Đura Pulitike u tvrđavi sv. Ivana. Programi će, kako je najavljeno, počinjati oko 18 sati a završavati poslije ponoći.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.