Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Festival filmskog i video stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana

14.10.2014.

13:07

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treće izdanje "Duff-a" - Festivala filmskog i video stvaralaštva djece i mladih u dobi od 10 do 20 godina zemalja Mediterana održati će se u Dubrovniku od 16. - 19. listopada.

Selekcijski ocjenjivački sud, Irena Škorić, Nene Mojaš i Mia Njavro, odabrao je ove godine 70 filmova pa će se u Dubrovniku okupiti sto pedeset gostiju - mentora i mladih redatelja, gostiju, kritičara, novinara i  članova žirija  iz Španjolske, Slovenije, Portugala, Grčke, Bosne i Hercegovine, Egipta, Libanona, Turske, Izraela, Alžira i Hrvatske, a tijekom Festivala održat će se  i europska Konferencija filmskog stvaralaštva mladih, najavljeno je na konferenciji za novinare. Otvaranje Festivala je u četvrtak, u 19 sati i 30 minuta u kinu Sloboda, a tijekom četiri dana Festivala filmskog i video stvaralaštva mladih zemalja Mediterana bit će održano i nekoliko radionica - radionica filmske kritike, te radionice jednominutnog, animiranog i one-take filma. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.