Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Festivalski koncert Borne Šercara i Jazziane Croatice na Srđu

21.07.2014.

00:11

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Borna Šercar i Jazziana Croatica nastupit će večeras u 21.30 na pozornici amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Ansambl Jazziana Croatica čine saksofonist Vojkan Jocić, pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Tihomir Hojsak i bubnjar Borna Šercar  a njihova je posebnost originalni etno-jazz zvuk kojim se  želi očuvati hrvatska glazbena baština. Voditelj Jazziane Croatice, skladatelj, bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar bio je član Big Banda HRT-a, djeluje i u Hrvatskom baroknom ansamblu, Simfonijskom orkestru HRT-a a nastupa i sa drugim orkestrima.  Album „A little Book of Notes“, sa obradama antologijskih djela hrvatske glazbe poput Bersinih „Sunčanih polja“ i Gotovčevog Kola iz „Era s onoga svijeta“ nagrađen je diskografskom nagradom Porin 2010. godine. Prijevoz žičarom do amfiteatra na Srđu uključen je u cijenu ulaznice, a polasci su organizirani od 20 sati i 30 minuta do 21 sat. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.