Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Film "65. godina Dunda na Igrama"

10.08.2014.

00:15

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Kinematografima Dubrovnik nastavljaju filmski program "Ljetne igre iz arhiva Hrvatske radiotelevizije" večerašnjom projekcijom filma "65. godina Dunda na Igrama".

U nastavku filmskog programa „Ljetne igre iz arhiva Hrvatske televizije“ i u suradnji s Kinematografima Dubrovnik večeras je na raspredu druga projekcija dokumentarno - filmskog kolaža „65 godina Dunda na Igrama“. Premijerno prikazan u srpnju film „65 godina Dunda na Igrama“ posvećen je ovogodišnjoj premijeri Držićeva „Dunda Maroja“ na Dubrovačkim ljetnim igrama na Držićevoj poljani. Počevši od filmskih zapisa „Dunda“ iz 1954. u ovom ahivsko dokumentarnom kolažu sakupljeni su i ulomci iz Stupičinog, Spaićevog i Juvančićevog „Dunda Maroja“, a iz emisija Hrvatske televizije koje uz kadrove iz „Dunda“ prikazuju i ljetni život Dubrovnika pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kolaž o „Dundu“ na Igrama završava dokumentarcem Vinka Brešana o izvedbi „Dunda Maroja“ redatelja Krešimira Dolenčića iz 1995. godine. Film je ostvaren u produkciji Hrvatske radiotelevizije a autor kolaža je redatelj Hrvoje Juvančić. Projekcija je u Ljetnom kinu Slavica u 21 sat i 30 minuta.  Ulaz je slobodan. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.