Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Glazbeni urednik Radio Dubrovnika Mario Polzer u mirovini

08.02.2014.

20:40

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U predvorju Radio Dubrovnika jutros je otvorena izložba slika (R)AADIO Maria Polzera, dugogodišnjeg radijskog glazbenog urednika koji je tako obilježio i prvi dan svoga mirovinskog statusa.

Nakon 27 godina rada na Radio Dubrovniku u glazbenoj redakciji i, najposlije, kao glazbeni urednik, Mario Polzer danas je pošao u mirovinu. Sudjelovao je u brojnim zahtjevnim programskim iskoracima snimajući godinama kompletnu dubrovačku i festivalsku koncertnu scenu, arhivirajući je i ostavljajući kao trajno kulturno dobro u fonoteci radija. Ogledao se i kao novinar, glazbeni pratitelj dubrovačkih kulturnih događanja, producent i inicijator raznih emisija u programima Hrvatskog radija. Kao glazbenik aktivno je u mladim danima bio dijelom dubrovačke rock i lakoglazbene scene ostajući zapampćen kao član Dubrovačkih poklisara. Na Radio Dubrovniku vodio je glazbenu redakciju otvarajući radijska studija dubrovačkim ansamblima i glazbenicima. Uz ostalo, bio jedan od kreatora posebnih CD-izdanja Radio Dubrovnika s izborom kolendi i pjesama inspiriranim sv. Vlahom.  Njegov današnji odlazak u mirovinu obilježen je izložbom  slika koja svjedoči i o njegovim drugim talentima i interesima ali i trajnoj i posvećenoj ljubavi prema Gradu. Izložbu je otvorio njegov dugogodišnji suurednik emisija "Kulturni mozaik" i "Festivalska panorama", također umirovljeni urednik i novinar Radio Dubrovnika Jovica Popović. U prisutnosti kolega, novinara, tehničara, prijatelja i članova obitelji, Mario Polzer se zahvalio svima na dirljivom oproštaju, prigodnim darovima i dugogodišnjem zajedničkom uspješnom radu koji neće zaboraviti i koji će ostati važnim i dragim dijelom njegove biografije baš kao i ova izložba znakovitog naslova u ulaznom prostoru Ville Dubravka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.