Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gostovanje Kazališta Ulysses s "Kraljem Learom" u Dubrovniku

29.08.2014.

00:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazalište Ulysses sa Shakespearovim „Kraljom Learom“ u režiji Lenke Udovički s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi gostuje danas i sutra u Dubrovniku.

 Gostovanje Kazališta Ulysses održava se pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara.  „Kralj Lear“ prva je predstava koju je Kazalište Ulysses izvelo na Brijunima 2001. godine kad je utemeljeno i od tada se neprekidno igra već 14 sezona. Prilagodbu teksta napravio je Borislav Vujčić, scenografi su Richard Hoover i Damir Medvešek, kostimografkinja je Jagoda Buić, oblikovatelj svjetla Miljenko Bengez, koreografi su Kate Foley i Ani Udovički a glazbu je skladao Nigel Osborne. Uz Radu Šerbedžiju u naslovnoj ulozi,  u predstavi igraju: Nikola Nedić, Marko Juraga, Filip Detelić, Nenad Cvetko, Zoran Gogić, Miodrag Krivokapić, Frano Mašković, Bojan Krivokapić, Igor Kovač, Mladen Vasary, Duško Gojić, Ksenija Marinković  i drugi uz sudjelovanje grupe „Putokazi“ i Mostarsku sinfoniettu kojom dirigira Tijana Vignjević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.