Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gostovanje Narodnog pozorišta iz Sarajeva

18.12.2014.

00:11

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, Narodno pozorište iz Sarajeva prikazat će predstavu „Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“.

Izvedba je večeras na sceni Kazališta Marina držića. Redatelj je pok.  Sulejmana Kupusovića koji je proteklih godina ostvario nekoliko redateljskih prinosa u dubrovačkom kazalištu.Predstava je rađena prema drami Iva Brešana  „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“. Tekst je dramatizirao Sulejman Kupusović koji je priču postavio u bosanski ambijent, fokusiravši se na bošnjački mentalitet. Scenografkinja i kostimografkinja je Marijela Hašimbegović a u predstavi igraju: Josip Pejaković, Milan Pavlović, Mirsad Tuka, Nerman Mahmutović, Amina Begović, Mirvad Kurić, Aldin Omerović, Merima Lepić, Slaven Vidak, Sanela Krsmanović i Riad Ljutović.  Ulaznice za ovu gostujuću izvedbu su rasprodane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.