Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Inicijativa Srđ je naš i Kandidacijske liste Srđ grad o baštini

02.06.2014.

11:43

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Inicijative Srđ je naš kao i Kandidacijske liste Srđ je grad danas su iznova zaštitili Orlanda daskama, asocirajući na devastaciju baštine devedesetih, kada je također spomeničko nasljeđe Dubrovnika bilo ugroženo - istakli su Ivan Viđen i Đuro Capor,

Članovi Inicijative Srđ je naš kao i Kandidacijske liste Srđ je grad danas su iznova zaštitili Orlanda daskama, asocirajući na devastaciju baštine devedesetih, kada je također spomeničko nasljeđe Dubrovnika bilo ugroženo - istakli su Ivan Viđen i Đuro Capor, ističući kako to pokazuju i upozoravajući tonovi iz UNESCO-a, vidljivi iz pripremne dokumentacije za lipanjsko zasjedanje u Dohi. Građani Dubrovnika kao i građanske udruge, izvješćivali su UNESCO o svim prijetnjama spomeničkoj jedinstvenosti, pokazujući na taj način, razinu potrebne osviještenosti življenja u zaštićenoj spomeničkoj cjelini s popisa svjetske baštine. Tom su prigodom poručili kako sadašnja vlast, kao i prethodne na lokalnoj i nacionalnoj razini, pokazuju da ne znaju dobro upravljati nasljeđenom spomeničkom baštinom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.