Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba Damira Fabijanića u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

26.08.2014.

00:03

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik večeras će biti otvorena izložba fotografija Damira Fabijanića pod nazivom „U sredinu stvari DBK 02“.

 Izložba je sastavljena od 14 ciklusa  (Prerani radovi, Brijuoni, United colors of Blenislon, Sit sam svega, Kuća u 12 slika, Sažimanje galerije, U sredinu stvari, Snapshits/Bullshots, Stereografija za kolor i CB oko, Zagrebački salooni, Nerealizirane izložbe, Izložbe u nastajanju, Sažimanje UGalerijeD, DBK appendix) s  podnaslovom „Autorski monolozi o nedostatku dijaloga“ i pregled je umjetnikova rada od samih početaka  pa sve do najnovijih radova. Arhitektura, rat u Dubrovniku, Zagreb, Brijuni, zagrebačke ulice, Slavonija - neki su  od motiva zastupljenih na Fabijenićevim fotografija izloženih u Dubrovniku. „Informacija kao polazna točka nikada nije krajnje odredište Fabijanićevo. On kreće dalje ne vršeći tehničko nasilje nad zatečenim; pokušava zabilježiti naličje stvari, ući u njenu srž, ogoliti je od svega slučajnoga, eksteriorizirati nevidljivo putem znaka ili signala.“ - zapisala je u katalogu izložbe njena kustosica i ravnateljica Galerije Vesna Delić Gozze.  Otvaranje izložbe je večeras u 20 sati i 30 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.