Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba "Slike za Liliput" Luka Paljetka u Zagrebu

27.03.2014.

11:32

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ u Zagrebu večeras će biti otvorena izložba Luka Paljetka pod nazivom „Slike za Liliput“.

 Bit će izloženo ukupno 1111 kolaža minijaturnog formata sa slikama napravljenim na insekticidnim pločicama za električne aparate protiv komaraca."Iz mnoštva lako dostupna i svenazočna materijala – iz novina i časopisa, s plakata, prospekata i reklama, iz ukrasnih i ambalažnih papira, iz folija, celofana, naljepnica… Luko Paljetak iskraja bitne plohe i strukture, izdvaja značajne linije i boje, bira i preslaguje, montira i transformira otisnute motive i simbole, slova, lica, ruke, brojeve, oznake, materijale, pa čak i sitne predmete.… Tako slikajući škarama realizira kolaže koji svaki posebno, ali i kao ciklus u cjelini, plijene intenzivnim koloritom, frenetičnim ritmom, ali i začudnim brojem." - piše u najavi Paljetkove zagrebačke izložbe. Prvi put javnosti je Paljetak ovaj vid svoje kreativnev energije i likovnih interesa predstavio prije nekoliko godina u dubrovačkoj galeriji Artur. Izložba "Slike za Liliput" bit će otvorena do 13. travnja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.