Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kandidatura Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture

05.11.2014.

09:18

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika sastali su se s načelnicima općina i gradonačelnika s područja Županije upoznali s procesom kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture (EPK).

Posebno je, također, održan sastanak s gradskim vijećnicima i predstavnicima klubova vijećnika Gradskog vijeća. Nazočnima su osnovne elemente projekta i do sada poduzete korake izložile stručna suradnica u Odjelu za kulturu i komunikacije pri Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu Nina Obuljen Koržinek i njena kolegica Ana Žuvela. Nositelj kandidature koju je jednoglasno prihvatilo Gradsko vijeće je Grad Dubrovnik, ali će u projekt biti uključeno šire područje Dubrovačko-neretvanske županije.
Svi prisutni predstavnici općina i gradova s područja Županije podržali su projekt u kojem su prepoznali i svoj interes. Institutu za razvoj i međunarodne odnose koordinirat će proces kandidature i moderirati rad timova zaduženih za razradu programskog koncepta, dok će Ured za pripremu projekta voditi ustanova Dubrovačke ljetne igre.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.