Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kazališna ponuta 65. Dubrovačkih ljetnih igara

08.02.2014.

14:23

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavljeni predprogram 65. Dubrovačkih ljetnih igara najavljuje zanimljivo dubrovačko kazališno ljeto. Dva premijerna naslova, jedan reprizni, nekoliko gostovanja ali i posebno, u Dubrovniku, pripremljenih kazališnih uprizorenja.

Shakespearova drama „Rome i Julija“ u novom prijevodu Luka Paljetka i u režiji Jagoša Markovića i Držićev „Dundo Maroje“ u režiji Krešimira Dolenčića premijerni su naslovi sezone. Reprizno će biti odigran Vojnovićev „Ekvinocijo“ u režiji Joška Juvančića a sa Splitskog ljeta gostovat će predstava „Timon Atenjanin“ Williama Shakespearea u režiji Georgija Para premijerno odigrana u Splitu prošlog ljeta. Program pisci u Sponzi u novoj sezoni unekoliko će biti modificiran pa će tako Mani  Gotovac režirati „Ocean more“ Alessandra Baricca sa Hrvatskim narodnim kazalištem iz Varaždina, Ante Vlahinić režirat će ulomke iz  „Ratnog dnevnika“ Džemile Bukovice, Vinko Brešan dramu Iva Brešana „Bez odraza“  sa Šibenskim kazalištem a Božidar Violić režirat će Platonovu „Obranu Sokratovu“  u izvedbi Mislava Čavajde i u prijevodu Lade Kaštelan. Poseban program u sklopu ciklusa Pisci u Sponzi bit će večer šansona i poezije Arsena Dedića nazvana „Pisac opće prakse“. Planirano je još nekoliko kazališni gostovanja ali i predstavljanje dijela dubrovačkih kazališnih potencijala. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.