Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kazalište Marina Držića gostovalo u turskom gradu Bursa

11.03.2014.

12:22

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazalište Marina Držića nastupilo je sinoć s predstavom "Braća Karamazovi" na prvom Međunarodnom kazališnom festivalu balkanskih zemalja u turskom gradu Bursi.

 Dubrovačko kazalište predstavilo se s predstavom „Braća Karamazovi“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog u režiji redatelja Dejana Projkovskog koji je za ovaj projekt u Dubrovniku prošle sezone okupio uži umjetnički tim iz Makedonije. Kazalište Marina Držića odigralo je „Braću Karamazove“ na velikoj pozornici kazališta Ahmet Vefik Paşha  a predstava je, kako javljaju iz dubrovačkog kazališta, naišla na odličan prijem kod publike i kritike.  Na prvom izdanju ovog kazališnog festivala u turskom gradu Bursi do 22. ožujka bit će prikazano ukupno devetnaest predstava iz Ruminjske, Srbije, Bugarske, Kosova, Grčke i predstave regionalnih i gradskih turskih kazališta a Kazalište Marina Držića bilo je jedino kazalište iz Hrvatske.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.