Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kinookus - food film festival

02.09.2014.

12:17

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stonski food film festival došao je do svog petog izdanja. Održat će se od 3. do 7. rujna, a ovogodišnjom temom „Okus iznenađenja" želi se skrenuti pažnja publike na neke od gorućih problema našeg vremena usko vezanih uz aktualni prehrambeni sustav i prateći ekonomski model.

Program filmske sekcije Okušavanje, donosi dokumentarce i igrane filmove koji na najrazličitije načine govore o hrani, dok sekcija Kinofokus donosi priču o pokretanju prve svjetske mreže food film festivala.   Kinopokus edukacijsku sekciju za mlade ove godine u potpunosti uređuje i vodi jedan od najoriginalnijih dječjih festivala u Europi, beogradski Kids Patch, a najmlađi će imati prilike sudjelovati u radionicama animacije, reciklaže i ilustracije.  Na Kinolokus tržnici eko i tradicijskih proizvoda  posjetitelji će moći saznati sve o jedinstvenim proizvodima koji još uvijek ne nalaze svoje zasluženo mjesto u dućanima. Svoje mjesto u sklopu programa ovogodišnjeg Kinookusa - food film festivala naći će i dva  vrlo specifična festivala: Sisak Eko Film Festival i putujući Rural Route Film Festival. Peti Kinookus food film festival otvara se sutra, projekcijom iznenađenja i kušanjem vina obiteljskih vinarija s Pelješca, u 20 sati i 30 minuta, u Otvorenom kinu na Stonskoj placi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.