Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Kuća u Gradu" Nade Grujić i zbornik "Peristil"

11.04.2014.

00:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Matica hrvatska Dubrovnik predstavit će večeras knjigu Nade Grujić „Kuća u Gradu“ i „Peristil - Zbornik u čast Nadi Grujić“.

Dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavit će večeras knjigu Nade Grujić „Kuća u gradu“ koja je objavljena u sklopu biblioteke „Prošlost i sadašnjost“ ovog dubrovačkog izdavača. Istim povodom u Velikoj dvorani poslijediplomskog središta u Dubrovniku u 19 sati bit će predstavljen i „Peristil -  Zbornik u čast Nadi Grujić“ u izdanju  Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske. Zbornikom je obilježavn 75. rođendan Nade Grujić a objavljeno su prinosi tridesetak autora koji obrađuju sve tipove stambene arhitekture u različitim razdobljima od Srednjeg vijeka do početka 20. stoljeća. Obuhvaćen je velik dio Hrvatske a najveći broj radova odnosi na područje Dubrovnika budući je to i temeljni istraživački i znanstveni interes Nade Grujić. Upravo je u "Peristilu", zborniku radova s područja povijesti umjetnosti, Nada Grujić 1969. objavila svoj prvi znanstveni tekst. Izdanja će večeras u Dubrovniku predstaviti: Joško Belamarić, Dubravka Botica, Nada Grujić, Jelena Obradović Mojaš, Ivan Viđen i Danko Zelić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.