Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Monografija o Nevi Rošić bit će predstavljena i u Zagrebu

28.11.2014.

11:51

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je proteklog ljeta predstavljena na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, monografija o Nevi Rošić bit će predstavljena i u Zagrebu 9. prosinca u predvorju Hrvatskog narodnog kazališta.

Monografija o Nevi Rošić objavljena je u izdanju Dubrovačkih ljetnih igara i uz potporu Ministarstva kulture. Monografsko izdanje posvećeno prvakinji hrvatskog glumišta i kazališnoj pedagoginji Nevi Rošić, dobitnici Nagrade Orlando prošlog ljeta,  okuplja priloge glumičinih suradnika i učenika različitih generacija, od redatelja kao što su Aida Bukvić, Joško Juvančić, Vladimir Gerić, Jagoš Marković, Georgij Paro i Tomislav Radić, preko teatrologa Nedjeljka Fabrija, Darka Gašparovića, Mani Gotovac, Gige Gračan, Branka Hećimovića i Vjerana Zuppe, do glumaca Gorana Grgića, Koraljke Hrs, Elvie Nachionovich, Alme Price, Borisa Svrtana i Marka Torjanca, a popraćena je opsežnom uvodnom biografskom studijom urednice Lade Čale Feldman kao i brojnim arhivskim fotografijama. Monografiju će u Zagrebu predstaviti urednica izdanja Lade Čale Feldman, Dubravka Vrgoč, Mladen Tarbuk, Krešimir Dolenčić, Boris Svrtan i Alma Prica.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.