Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:51 / 06.08.2014.

Autor: Davor Mojaš

Najavljena premijera "Dunda Maroja" na Dubrovačkim ljetnim igrama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačke ljetne igre konferencijom za novinare danas su najavile svoj drugi premijerni naslov sezone, komediju "Dundo Maroje" Marina Držića u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Ovo je treća Dolenčićeva režija "Dunda Maroja" koju će festivalska publika ovog ljeta moći vidjeti na Držićevoj poljani. Do sada je režirao "Dunda" koji je u Dubrovniku bio igran na Lovrjencu i na Gundulićevoj poljani. Na konferencije za novinare Dolenčić je govorio i kao intendat Igara i kao redatelj predstave koja će biti igrana na jednom od rijetkih preostalih slobodnih prostora unutar gradskih zidina. Posebno je naglasio poteškoće i tehničke nemogućnosti rada   u ambijentu koji je nezaustavljivo prepušten turističko-ugostiteljskoj ponudi. O radu na predstavi govorili su redateljevi suradnici: dramaturginja Mila Pavičević i suradnica za jezik Lada Čale Feldman a svom doživljaju Držićeve komedije i svojim ulogama u predstavi glumci: Frano Mašković koji igra Pometa, Ksenija Marinković u ulozi Laure, Maro Martinović koji igra Dunda Maroja i Filip Detelić  koji je u novom Dolenčićevom "Dundu"  Maro.  Premijerna izvedba  "Dunda Maroja" Marina Držića  je 9. kolovoza na Držićevoj poljani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.