Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nakon Dubrovnika "Ocean more" na sceni HNK u Varaždinu

06.10.2014.

12:12

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstava „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ nakon Dubrovnika premijerno je prikazana na sceni HNK u Varaždinu.

 Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu prikazalo je premijernu izvedbu na svojoj velikoj sceni predstave „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more" koja je 29. srpnja prikazana na Kupalištu Šulić u sklopu 65. Dubrovačkih ljetnih igara. Podsjetimo, Alessandro Baricco boravio je proteklog ljeta u Dubrovniku, nazočio uprizorenju fragmenata njegova romana i održao književnu večer u Sponzi u dijelu festivalskog programa "Pisci na Igrama" ostvarenog suradnjom Igara i Hrvatskog društva pisaca. Varaždinska premijera bila je 29. rujna a nove reprizne izvedbe najavljene su19. i 25. listopada. Izbor iz Bariccova romana sačinila je Mani Gotovac koja je i režirala predstavu potpisujuću joj i scenografiju i izbor glazbe. Predstava je ostvarena u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, HNK u Varaždinu i Talijanskog kulturnog instituta u Zagrebu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.