Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pobjednici 25. Marko Polo festivala Tomislav Škara i klapa "Bjelovar"

20.07.2020.

17:03

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Ovogodišnji pobjednici 25. Marko Polo festivala pisme i vina su Tomislav Škara i klapa "Bjelovar" s pjesmom "Srce mi Dalmacija". U nedjelju navečer je na Postranskoj pijaci u Žrnovu pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske održana završna večer.

Izvedeno je ukupno 25 novih skladbi.

Zbog Covida 19 festival nije imao međunarodni karakter pa su mogli pristupiti samo izvođači iz Hrvatske i uzvanici s pozivnicama. Program su vodili Denis Šabić iz Splita i bivša miss festivala Ana Matušić iz Dubrovnika, čija je projekcija iz njenog obrta za promidžbu Hello Dubrovnik, pozdravljena sa simpatijama, gdje su između tisuću Aninih lepeza bila i lepeza Korčule i programa Marko Polo Fest-a.

Temeljem glasova žirija, Radio postaja, društvenih mreža i publike Festivalski odbor ovogodišnjeg 25. Međunarodnog Marko Polo Festivala pisme i vina je između 25 domaćih pjevača, ovogodišnji Grand prix dodijelio pobjednicima Tomislav Škara i klapa "Bjelovar" pjesmom "Srce mi Dalmacija" (Tomislav Škara – Dragica Mihaljević Nikolić – Miroslav Konopa).

Treću nagradu publike je osvojio Nenad Kumrić Charlie "Nisam čovjek od kamena". Stručni ocjenjivački sud je treće mjesto dodijelio Giovanni Jakovac "Zauvijek tvoj". Drugu nagradu publike je osvojio Mirko Švenda Žiga "Kada moje srce stane", a žirija Basket klapa otoka Ugljana "Niko nema takve oči".

Prva nagrada publike je pripala pjesmi ”Jubavi lipa” u izvođenju Jurika Show band Cajti, dok su Ante Poluta i duet Tonči Gulin i Janes Vlašić feat klapa “Ošjak” sladbom “Dobri moj ćaća” osvojili prvu nagradu žirija.

Festivalski je odbor bio zaista darežljiv, zahvalivši i dodatnim nagradama drugim izvođačima, koji su unatoč posebnih mjera i dužeg putovanja doputovali u Korčulu.

Tako je Nagrada najboljem debitantu je pripala Dori Smolić uz skladbu “List na vitru”.

Najbolje stihove je imala pjesma “Najlipša od sviju” koju je izveo Mile Perkov. Dini Leško i skladbi “Sve je iluzija” je pripala nagrada za najbolji aranžman, dok je Tea Vučak pjevala “Sve je lako” i osvojila nagradu za najbolju melodiju.

Nagradu društvenih mreža je s preko 24 tisuće pregleda i preko 1500 lajkova osvojio duet “JURE” iz Zadra skladbom ”Bit ćeš moja za vike”, a nagradu Radio postaja Ivan Mezga “Nemoj more nikom reći”.

Nagradu direktora Festivala Ivana Šegedina je dobio Hrvoje Hegedušić skladbom “Nigdi nima”, dok se Umjetnički direktor Nenad Vilović odlučio nagraditi Petra Šegedina uz skladbu “Tebe dišem”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.