Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstava "Bolest smrti" Saše Božića u Lazaretima

25.10.2014.

14:07

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art radionica Lazareti u sklopu Scene Karantena dubrovačkoj publici predastavit će predstavu „Bolest smrti“ Saše Božića u izvedbi Milice Manojlović i Romana Nikolića večeras u Teatru Lero u Lazaretima.

U podlozi kazališne predstave koju je režirao Saša Božić je, kako piše u njenoj najavi,  načelo fuzije originalnog teksta "La maladie de la mort", slavne francuske spisateljice Marguerite Duras i dramskog prvijenca mladih glumaca Milice Manojlović i Romana Nikolića “Sjeti me se kad se okreneš”. Kostimi su Ane Trišler a scenograf je Saša Božić.  „ Bolest smrti“ Marguerite Duras sažima u sebi mnoge prepoznatljive osobine njezina pisanja, kako na planu tema tako i na razini prepoznatljivog stila i književnog rukopisa.  Dramski prvijenac Milice Manojlović i Romana Nikolića simulira iskustvo nemoguće ljubavi koja se rađa i razara u svjetovima virtualne komunikacije. Neimenovani junaci, označeni inicijalima, igraju na prvi pogled djetinje igre prisnosti, bez mogućnosti da se u realnom svijetu ikada istinski sretnu ali posljedice su sasvim drugačije.  Predstava „Bolest smrti“  bit će prikazana večeras u 20 sati u Teatru Lero u Lazaretima.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.