Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljen pretprogram 65. Dubrovačkih ljetnih igara

02.02.2014.

18:59

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalno na Kandeloru Dubrovačke ljetne igre predtsavljaju pretprogram nove festivalske sezone. Tako je bilo danas u Festivalskoj palači

Novo dubrovačko festivalsko ljeto otvorit će nekoliko novih programskih segmenata ali i slijediti dosadašnja iskustva koja će, u izvedbenim inačicama, ovog ljeta imati i nekoliko novih izazova. Obnovljeni Lazareti preuzet će nekoliko programskih sadržaja idućeg festivalskog ljeta najavila je ministrica kulture andrea Zlatar Violić. Premiijere Shakespearove drame "Romeo i Julija" u režiji Jagoša Markovića i Držićeve komedije "Dundo Maroje" u režiji Krešimira Dolenčića uz gostovanje sa predstave "Timon Atenjanin" u režiji georgija Para sa Splitskog ljeta, nastavak programa Pisci u Sponzi s očekivanim dolaskom Alesandra Baricca u Dubrovnik - temeljne su sastavnice dramskog programa o kojem je izvjestio intendant Krešimir dolenčić.Zamjenik gradonačelnika Nenad Vekarić i zamjenik župana Davorko Obuljen dali su potpuru Igrama a ravnateljica Ivana Medo Bogdanović izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim pripremama za novu obvezujuću festivalsku sezonu. Glazbeni program Igara proteći će  u znaku barokne glazbe i gostovanja  uglednih svjetski poznatih baroknih ansambla. Concerto de Cavalieri, Bachorchestra of the  Gewandhaus Leipzig, Le Concert Spirituel, ansambl Antiphonos i Hrvatski Barokni ansamb uz brojne druge umjetnike važni su nositelji glazbenog programa Igara koji je najavio njenog umjetnički direktor Mladen Tarbuk. Na Igrama prvi put u povijesti Festivala, u koprodukciji sa Slovenskim narodnim gledališčem iz Maribora i Festivalom Ljubljana, praizvest će se balet "Opasne veze" koreografskog i redateljskog dvojca Valentina Turcu i Leo Mujić a 65. godišnjica Igara bit će obilježena izložbom  "Oblikovatelji sjećanja - fotografi i dizajneri Dubrovačkih ljetnih igara" u Sponzi i Kneževu dvoru.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.