Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Premijera baleta "Opasne veze" na Igrama

20.08.2014.

00:18

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara, Festivala Ljubljana i Slovenskog narodnog gledališča Maribor premijerno će na Dubrovačkim ljetnim igrama večeras biti izveden balet „Opasne veze“ na Boškovićevoj poljani.

Prvi put u festivalskoj povijesti Igre produciraju jednu premijernu baletnu predstavu koja će nakon tri izvedbe u Dubrovniku biti izvedena na festivalu u Ljubljani. "Opasne veze"  je neobarokni balet koji su osmislili koreografi i redatelji Valentina Turcu i Leo Mujić. Njihov zajednički rad prošlog ljeta, balet "Romeo i Julija" također izveden na Boškovićevoj poljani,  bio je ispraćen pohvalama i kritike i publike. U "Opasnim vezama" odabrali su glazbu: Händela, Bacha i Vivaldija. Kostimograf je Alan Hranitelj, scenograf Ivan Kirinčić i oblikovatelj svjetla Alexandar Čavlek. Baletni solisti su:  Anton Bogov  Jelena Lečić i Catarina de Meneses  dok u ostalim ulogama nastupaju članovi baletnog ansambla Slovenskog narodnog gledališća iz Maribora. izvedba je u 21 sat i 30 minuta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.