Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Projekcije nagrađenih filmova s Pulskog festivala

28.07.2014.

18:21

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastavku suradnje Pulskog filmskog festivala i Dubrovačkih ljetnih igara danas i sutra su projekcije domaćih filmova pobjednika i to filma „Broj 55“ dobitnika „Velike zlatne Arene“ i „Šegrta Hlapića“ dobitnika nagrade publike „Zlatna vrata Pule“.

"Velika Zlatna Arena" za najbolji film dodijeljena je filmu "Broj 55" redatelja Kristijana Milića u  produkciji HRT-a. Uloge u filmu, nastalom prema istinitom događaju, tumače Goran Bogdan, Marko Cindrić i Slaven Knezović.  Film "Broj 55" na programu je Igara je  29. srpnja s projekcijom u 21.30 sati u ljetnom kinu Jadran. Ullaz na ovu projekciju je besplatan. Dječji  film "Šegrt Hlapić" redatelja Silvija Petranovića dobitnik je ovogodišnje nagrade publike "Zlatna vrata Pule". Ova filmska ekranizacija popularne priča Ivane Brlić-Mažuranić na programu Igara je 30. srpnja također u 21.30 sati u ljetnom kinu Jadran. Nakon projekcija nagrađenih domaćih filmova, festivalska publika će u kolovozu gledati još dva filma iz Međunarodnog programa: kanadsko-francusku produkciju „Tom na farmi“ i švedsko-dansku komediju „Mi smo najbolje“. Ulaznice za te projekcije su po cijeni od 30 kuna dostupne su na blagajnama Igara u Festivalskoj palači,  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.