Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Slaven Tolj, Ivona Vlašić i Ivana Dražić Selmani u knjigama

25.01.2014.

23:59

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art radionica Lazareti predstavila je večeras tri umjetničke knjige iz svoje izdavačke djelatnosti: „Na Dančama“ Ivane Dražić Selmani, „Citius, altius, fortius“ Slavena Tolja i „Horizonti“ Ivone Vlašić.

Knjiga „Na Dančama“ je emotivni osobni spomenar umjetnice sa slikama ugljena pa papiru i obiteljskim pismima iz 1941., „Horizonti“ su također knjiga odabranih  fotografija, kolaža i montaža dubrovačkog  albuma dok je Toljeva knjiga „Citius, altius, fortius“, na neki način, nastavak njegove izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, vrlo angažiranog priziva i političke i društvene zbilje posebice Dubrovika uz citate političara i dužnosnika koji svjedoče, a umjetnik ih komentira,  dubrovačku priču o golfu. U knjizi su uz odabrane citate i fotografije Toljevih intervencija u stalan muzejski izložbeni postav koje je snimila Ana Opalić. Radi se o tri po svemu autorske ali  i nostalgčne i podsječajuće i umjetnički inspirativne knjige objavljene tijekom 2013. godine a, u Lazaretima sinoć su ih predstavili sami  autori, Rozana Vojvoda i voditeljica Art radionice Lazareti  Srđana Cvijetić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.