Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Snimanje serije Borgia u Dubrovniku

13.01.2014.

15:25

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku se do 21. siječnja snima treća sezona televizijske serije Borgia, francusko-njemačko-češkog povijesnog spektakla o intrigama ozloglašene obitelji Borgia i njihovoj borbi za moć u renesansnoj Italiji.

 Producent serijala je jedan od najpoznatijih svjetskih filmskih i TV producenata Rick McCallum, a ulogu kontroverznog pape Rodriga Borgie igra američki glumac John Doman. Snimanje u Hrvatskoj omogućeno je zahvaljujući programu poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a u Dubrovniku je na setovima po brojnim gradskim lokacijama - pred Kneževim dvorom, u Sponzi, na Pilama, Lokrumu, u Trstenome i drugdje, uz glumce, okupljeno čak 800 statista. Radi se o trećoj i završnoj sezoni ovog serijala, za čiju je lokaciju, pored Italije, Španjolske i Češke, odabrana upravo Hrvatska. Nakon HBO-ove hti serije "Igre prijestolja", serija "Borgia" druga je velika svjetska produkcija koja se u posljednjih nekoliko mjeseci snima u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.