Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U pozno ljeto

12.09.2014.

12:22

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto večeras će u atriju Kneževa dvora nastupiti Gudački komorni ansambl Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Hrvatski gudački kvartet kojeg čine Marco Graziani, violina, Alina Gubajdullina, violina, Aleksandar Jakopanec, viola i Smiljan Mrčela, violončelo.

Ovi vrsni mladi umjetnici članovi su eminentnih orkestara i ansambala te dobitnici brojnih nagrada i priznanja u domovini i inozemstvu.   U sklopu programa nastupit će i  mladi gitarist Srđan Bulat koji je na prošlogodišnjem Festivalu održao recital, a u međuvremenu  magistrirao na glasovitoj Londonskoj kraljevskoj akademiji, te osvojio nagrade na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru.  Pobjednik je natjecanja 'Francisco Tárrega' u Benicàssimu u Španjolskoj 2011. godine, jednom od najvažnijih međunarodnih natjecanja za klasičnu gitaru, gdje je dobio i posebnu nagradu za najbolju interpretaciju djela Francisca Tárrege. Koncertom će dirigirati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a početak koncerta je u 21 sat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.