Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završna večer Međunarodne ljetne baletne škole na Revelinu

12.08.2014.

00:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na programu Dubrovačkih ljetnih igara večeras je baletni program polaznika Međunarodne ljetne baletne škole koja se protekla dva tjedna održavala u Dubrovniku.

Završna večer polaznika s ulomcima iz nekoliko klasičnih i suvremnih baleta pod nazivom „Preparation....grand sissonne“ bit će održana na taraci tvrđave Revelin. Međunarodnu ljetnu baletnu školu, programom klasičnog i suvremenog baleta pod vodstvom priznatih baletnih umjetnika, zajednički organiziraju baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića i umjetnička organizacija B.F.K. Ovogodišnji predavači su Nina Semizorova,  Aleksandr Lukjanov i Ivica Bago.  Baletni koncert koji će biti izveden na Revelinu  uključujei fragmente iz baleta “Trnoružica”, “Corsaire”, “Paquita”, “Esmeralda”, “Don Quixote” i “Talisman” prema koreografiji Mariusa Petipa, fragmente iz baleta „Cipollino“ u koreografiji A. Lukjanova prema G. Majorovu, iz “Orašara” u koreografiji Aleksandra Lukjanova, suvremene balete “Midnight Waltz”, “Balkan” i “Isolate” u koreografiji Ivice Baga, “Wounded” u koreografiji Aleksandra Lukjanova, te mađarske, irske i ciganske karakterne plesove također u koreografiji Aleksandra Lukjanova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.