Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Definirana staza Prvog dubrovačkog polumaratona

04.11.2014.

12:10

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Definirani su i zadnji detalji oko staze Prvog dubrovačkog polumaratona koji će se održati 10. svibnja iduće godine, i predstavljati pravu sportsku i nadasve turističku atrakciju za građane i posjetitelje Dubrovnika, potvrdio je nakon današnjeg obilaska buduće maratonske staze zajedno s partnerima iz Montereya i Portlanda u SAD-u, pročelnik gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i civilno društvo Miho Katičić.

I start i cilj polumaratona bit će na Stradunu, a utrka će se trčani uz gradske zidine, preko Boninova, Gruža, do Marine u Komolcu i istim putem natrag, a bit će to, prema tvrdnjama partnera iz Amerike, jedna od najatraktivnijih polumaratonskih staza u svijetu, poručio je Katičić. Dan ranije, 9. svibnja 2015.godine održat će se i dvokilometarska utrka Dubrovačkim zidinama, kao uvod u Prvi dubrovački međunarodni polumaraton, na kojem će, kako se predviđa, sudjelovati oko tisuću maratonaca iz cijelog svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.