Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kitin: Sretna nam bila 20. godišnjica kluba

14.02.2014.

15:07

Autor: Mario Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ženski košarkaški klub Ragusa baš na Valentinovo slavi 20 godina postojanja. Dubrovački klub je u svojoj kratkoj, ali burnoj prošlosti prošao sve rangove natjecanja, u sezoni 2008./2009. čak igrao i u Europi. Dubrovačke košarkašice bile su sudionice Eurokupa.

Puno se toga u klubu događalo, ali jedna osoba je cijelo vrijeme uz dubrovačku žensku košarku i ŽKK Ragusu. Riječ je o jednom od osnivača kluba i treneru seniorske ekipe Zdravku Kitinu.

-Sjećam se kao danas prvih dana kluba. Ponosa što imamo 130 curica i djevojaka koje žele trenirati košarku. Početak nije bio lagan, nismo imali mjesto za trening, redovito smo morali posuđivati čak i košarkaške lopte. Uz mene su na prvom sastanku s budućim košarkašicama i njihovim roditeljima bili Antonio Golc, Cvjetana Matić i Cvijeto Kapetanić. Nas četvero smo i osnovali klub koji je uz puno uspona i padova doživio prvih 20 godina postojanja. Sretna nam bila godišnjica i idemo dalje - naglasit će Zdravko Kitin.

U petak je u hotelu Petka na rasporedu bila i svečana skupština na kojoj se brojne uzvanike podsjetilo na dosadašnje uspjehe. Nije bilo previše mjesta za slavlje jer dubrovačke košarkašice u subotu, 15. veljače, očekuje četvrtfinale Kupa Ružice Meglaj Rimac. Protivnik je zagrebački Medveščak, drugoplasirana ekipa A-1 lige s 11 pobjeda i tri poraza.

Utakmica u sportskoj dvorani u Gospinom polju u subotu počinje u 16 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.