Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Najbolji hrvatski malonogometaši u Dubrovniku!

05.03.2014.

13:26

Autor: Mario Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovnik će biti domaćin završnog turnira "Final 8" Kupa Hrvatske u malom nogometu. Radosna vijest stigla je utorak navečer iz Zagreba za sve navijače i prijatelje MNK Square. U finalnom okršaju za domaćinstvo Kupa našli su se MNK Square (domaćin Dubrovnik, dvorana Gospino polje) i MNK Split (domaćin Split, dvorana Gripe).

Dodajmo da će se 'Final 8' Kupa Hrvatske održati u Dubrovniku od 11. do 13. travnja. Trenutno su poznata dva sudionika Završnice, a to su Square i Osijek koji su u utakmicama osmine finala bili uspješniji od Petrinjčice odnosno Porto Tolera. Gotovo sigurni putnici na Završnicu su, iako još nije odigran uzvrat, zagrebački Nacional (prva utakmica Gorovo/0:4), Split Tommy (Našice/1:8), Alumnus (Kijevo/3:6), Murter (Uspinjača/2:4), Grobnik (Potpićan/5:0) i Vrgorac (Mejaši/1:0).

Ovo je ujedno drugi put u povijesti da je Dubrovnik domaćin završnice Kupa. Prvi put je to bilo prije 16 godina kada je u dvorani Gospino polje odigran Final four na kojem su nastupili Square, Uspinjača, Split 1700. i Glama-Pepsi Zagreb. Upravo 1998. godine (sezoni 1997./98.) Square je osvojio Kup, po prvi put u svojoj povijesti.

Sastav Squarea u povijesnom naslovu pobjednika Kupa bio je sljedeći: Oliver Kljajić, Bartul Vukojević, Stijepo Pavlić, Mario Raguž, Božidar Butigan, Željko Čengić, Alen Brbora, Jakša Kolić, Ivo Pavlović, Joško Atijas, Dean Delevski i Ivica Gvozden.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.