Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

800 mil kn za zaštićena područja

19.08.2014.

17:32

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na Mljetu je održao sastanak s ravnateljima svih 19 hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, s ciljem poboljšanja upravljanja zaštićenim područjima.

Bilo je govora o dosadašnjim ulaganjima, ali i projektima, koji su u završnoj fazi za prijavu za sufinanciranje iz europskih fondova. Planirane investicije u sva zaštićena područja, iz strukturnih fondova Europske unije do 2020. godine su 800 milijuna kuna.
U posljednje dvije i pol godine uloženo je ukupno 200 milijuna kuna, a u pripremi su projekti vrijedni još 600 milijuna kuna, koji će se sufinancirati iz fondova Europske unije. Na Mljetu se održava radni sastanak 19 ravnatelja nacionalnih parkova i parkova prirode. Do 2020. godine u njih će biti uloženo 800 milijuna kuna iz fondova Europske unije, a najznačajnija ulaganja pripremili su Nacionalni parkovi Krka, Kornati i Paklenica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.