Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Adam i Eva" na Mljetu

27.10.2014.

17:37

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na TV kanalu La Cuatro u prime time terminu emitirana je prva epizoda novog španjolskog reality showa "Adam i Eva", a španjolska producentska kuća Eyeworks za snimanje reality showa odabrala je otok Mljet, odnosno plažu Blace, lokalnom stanovništvu poznatiju pod imenom Limuni. Sam reality show sniman je od sredine kolovoza do 1. listopada 2014.

Prvu epizodu showa "Adam i Eva" pogledalo je preko 2,8 milijuna gledatelja, čime je postala jednim od najgledanijih programa TV kanala La Cuatro. Jednako tako, prva epizoda izazvala je i brojne komentare na društvenim mrežama, s preko 124 000 tvitova na Twitteru.  Desetotjedno prikazivanje ovog vrlo popularnog reality showa iznimna je turistička promocija otoka Mljeta i Hrvatske kao turističke destinacije u cijelosti. Otok Mljet producentska kuća odabrala je zbog činjenice da je ‘’jedini preostali djevičanski otok na Mediteranu, s predivnim rajskim plažama čime predstavlja idealan scenarij za povratak prirodi i izvornoj sreći.’’ Ovaj robinzonski  reality show od ostalih sličnih programa razlikuje se po tome što su sudionici nagi pred kamerama.  "Adam i Eva" španjolska je verzija popularnog nizozemskog showa "Adam u potrazi za Evom", a uz ovu verziju priprema se i njemačka, navodi se u priopćenju za javnost Hrvatske turističke zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.