Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Akcija Family: Razbijena organizacija krijumčarenja ljudi

19.11.2014.

14:56

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zajedničkoj akciji PU Dubrovačko neretvanske,USKOKA i Granične policije Ministarstva sigurnosti, razbijena je međunarodna zločinačka organizacija koja se bavi krijumčarenjem ljudi. Sedam osoba s područja Hrvatske i njih osmero iz BiH uhićeno je jučer u zajedničkoj operativnoj akciji "Family" nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, i to zbog osnovane sumnje da su se povezali s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, te u više navrata organizirali prebacivanje najmanje 21-jednog državljanina Turske u zemlje Europske unije.

 Turski državljani krijumčarili su se iz BiH preko teritorija RH, a kao rute krijumčarenja utvrđena su područja između Metkovića i Vrgorca, odakle su se redovnim autobusnim linijama ili osobnim vozilima prebacivali do Zagreba, Varaždina i Čakovca, nakon čega su se nazakonito prevozili na područje Slovenije i dalje prema Italiji i Austriji. Protiv osumnjičenih su podnesene  kaznene prijave za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH i kazneno djelo u sastavu zločinačkog udruženja, a uhićeni hrvatski državljani su s područja Međimurja i Varaždina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.