Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Aklapela

27.04.2014.

06:52

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konertom u Kazalištu Marina Držića nastavljen je program Aklapela festivala. Autohtone pjesme u izvedbi izvrsnih klapa punih su sat vremena odzvanjali kazalištem, a za kraj se zaorila zajednička pjesma – Ju te san se zajubija i Kroz planine barda i gore. Prisutna publika tako je mogla čuti žensku klapu CESARICE iz Zagreba, domaće klape, žensku - FA LINĐO i mušku - KAŠE, zatim muške klape MRIŽA iz Splita i PINGUENTUM iz Buzeta, koja je gostovala i na prvoj Aklapeli, te novost ovogodišnjeg festivala – mješovitu klapu VERSI iz Splita.

Tradicionalni koncert, poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnik i ove će se godine održati u nedjelju, 27.04.2014. u 12:00 sati u Crkvi sv. Dominika. Imat ćemo prilike čuti sakralni program čak 12 klapa - CESARICE (Zagreb), ČUVITE (Šolta), DRAČA (Mostar), FA LINĐO (Dubrovnik), KAŠE (Dubrovnik), KURJOŽE (Podstrana), MRIŽA (Split), MUNITA (Zadar), PRASKA (Podstrana), SUBRENUM (Župa dubrovačka), VERSI (Split), VINČACE (Novi Vinodolski).    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.