Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Časopis "Peristil" u čast Nadi Grujić

04.03.2014.

00:05

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavit će sutra časopis „Peristil - Zbornik u čast Nadi Grujić“ u 12 sati u Muzeju Mimara.

Nada Grujić  najveći dio svog istraživačkog i znanstvenog opusa vezala je uz graditeljsku baštinu dubrovačkog područja. Najvažnije je znanstvene rezultate ostvarila u spoznavanju kulture povijesnih ambijenata u kojima je ta arhitektura nastajala, interpretirajući povijesni identitet stambene arhitekture Dalmacije i dubrovačkog područja u kontekstu srodne mediteranske ali i europske arhitekture. Dubrovački ogranak Matice hrvatske u završnici prošle godine objavio je knjigu Nade Grujić „Kuća u gradu - studije o dubrovačkoj stambenoj arhitekturi 15. i 16. stoljeća“ koju je kao urednik potpsao Igor Zidić a knjiga je objavljena u sklopu matičine biblioteke „Prošlost i sadašnjost“. Tematsko izdanje časopisa „Peristil“ posvećeno  Nadi Grujić predstavit će u Zagrebu  Irena Kraševac, Dubravka Botica, Marko Špikić, Igor Fisković i Tonko Maroević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.