Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cavtajke najbolje u Europi u kategoriji Zastava

06.10.2014.

10:45

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cavtatske mažoretke, članice Kulturno umjetničkog društva Vlaho Bukovac, na Europskom prvenstvu u mažoret plesovima koje je održano proteklog vikenda u Slavonskom brodu, osvojile su naslov prvakinja Europe u kategoriji Zastave.

Prvenstvo je okupilo više od 900 natjecatelja iz 11 europskih zemalja: Belgije, Bugarske, Češke, Engleske, Francuske Nizozemske, Italije, Norveške, Rusije, Slovenije i Hrvatske.
Cavtaćanke su prvi put naslov prvakinja Europe u vrlo zahtjevnoj kategoriji Zastave i time zadržale dugogodišnji kontinuitet izvrsnih rezultata na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Hrvatska je u ukupnosti bila najuspješnija reprezentacija na prvenstvu, s najviše osvojenih odličja u pojedinačnim i skupnim kategorijama.Pod vodstvom trenerice i koreografkinje Ane Radojević i kostimografkinje i vizažistice Jelke Gluhan, ovaj veliki uspjeh potpisuju mažoretke: Ivanka Barišić, Antonela Bralić, Karla Đurković, Tonka Gluhan, Irena Ivaniš, Ivana Guljelmović, Martina Jakir, Josipa Kokotić, Ivana Marević, Karmen Matušić, Ena Mutapčić, Nina Piplica, Nikolina Radelj, Tea Stanović, Katarina Stanoš, Lucija Urlović, Iva Zrno i Maja Zrno.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.