Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cijepljenje pasa na Korčuli

06.01.2014.

12:07

Autor: Dinko Oreb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U slučaju ponovnog neodaziva, protiv neodgovornih i nesavjesnih vlasnika pasa bit će pokrenute prekršajne prijave gdje ih očekuju velike novčane kazne

Veterinarska stanica Korčula -Vela Luka obavila je ispred stare Uljare u Blatu akciju redovnog godišnjeg preventivnog cijepljenja pasa protiv bjesnoće i trakavica koje je Zakonom propisano i obvezno za sve pse starije od tri mjeseca. Akciji se odazvalo samo 15 vlasnika pasa, što je višestruko manje od očekivanog. Iako je slabijem odazivu pridonijelo loše vrijeme i ovaj je put evidentiran vrlo slab odaziv lovaca. Prema riječima veterinara Adnana Rašidagića, slijedi ponovljena akcija, u nedjelju, 12. siječnja. U slučaju ponovnog neodaziva, protiv neodgovornih i nesavjesnih vlasnika pasa bit će pokrenute prekršajne prijave gdje ih očekuju velike novčane kazne. Cijena cjepiva ove godine je 100 kuna, a prošle godine ona je iznosila 140 kuna, što bi također trebalo pridonijeti boljem odazivu vlasnika pasa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.